Monday, December 14, 2015

TITOV AVION SVJETSKA ATRAKCIJA: Smješten je u “Hangaru 7”, u Salzburgu, a njime se koristi… FOTO

Sada jedna od najvećih svjetskih atrakcija, zapravo je avion koji je svojevremeno pripadao Josipu Brozu Titu, sve dok mu nije dosadio! Zapravo, formalno je bio u vlasništvu JAT-a, ali je korišten isključivo za potrebe doživotnog jugoslavenskog predsjednika.JAT ga je nabavio 1958. Odmah nakon toga Tito je naredio da se avion pretvori u luksuznu letjelicu koju bi koristio on i njegovi slavni gosti.




Međutim, 1975. Titu je avion dosadio je prodan zambijskom predsjedniku Kennethu Kaundi koji ga je takođe koristio kao VIP avion. Kada je i u Afriku došla era mlaznih putničkih aviona, i Kaunda ga je ostavio po strani, tako da je avion jednostavno parkiran na nekoj pomoćnoj pisti aerodromu Lusaka.

Nekoliko godina kasnije avion je preuzela jedna privatna kompanija i služio je za panoramske letove iznad Zapadne Afrike, a 2000. godine kupila ga je kompanija Flying Bulls.

Kako piše beogradski Alo, pripremajući letjelicu za austrijskog milijardera Dietricha Mateschitza, tim “Flying Bulsa” zamijenio je 70 posto trupa, ugradio četiri nova motora, modernu elektroniku, luksuzno preuredio unutrašnjost, ali je zato pilotska kabina ostala ista, osim što je u nju stavljena moderna tehnika.

4 comments:

  1. ..касније на место Конвејера, долази Боинг 727, а да би дошао до авиона, било му је потребно 8 Мерцедеса Пулман, са по 6 врата, од којих 2 су били кабриолети па још блиндирани, Плави воз, Брод Галеб,40-так замака и вила... понеки идиоти и дан-данас га називају највећим сином ...(фууууј) а сам писац горе је описао највећег криминалца који је икада био на овим просторима, завадио је сву браћу, нацртао нову границу Косова помоћу Моше Пијаде, доселио је илегално милион шиптара, и тако осветио губитак његове Аустрије у I Св.Рату, а уз пут је живео као нико на овој Планети, НИКО, захваљујући посебно србима и црногорцима глупим и наивним!

    ReplyDelete
    Replies
    1. због таквих као што си ти су се родили слоба, туђман, алија, јанез, глигорјев, булатовић јебали те они ето ти њих иди са њнима и за њима. а јавћег сина којег је матер родила а носи епитет ФУЈЈЈ си ти смраде један. Ти сад више волиш што је од 25 милиона петина у свијету, 3 петине рови по контејнеру а једна петина су милијардери. Говедо једно. Гдја си био док је грмило, а ако се ниси родио или био премлад гдје си био ти или твој чаћа или дјед, говедо до говеда. Нисам ја Титоиста нити сам задојен са њим, али шта је требо, да једе сува леба и пије воду и да му папа на кољленима љуби руку, а остатак свијета да му се клања. Да је радио преносио његову сахрану и ја бих био скептичан, али уживо пренос је омогућио да људи и народ види која је фаца био у свијету. А ко си ти, анонимус депресивни који у животу није стеко ништа, па му је све криво па и мртви који су успјели да чувају 25 милиона керова на ланцу 45 година. Ајд не једи говна поред леба.

      Delete
  2. ..касније на место Конвејера, долази Боинг 727, а да би дошао до авиона, било му је потребно 8 Мерцедеса Пулман, са по 6 врата, од којих 2 су били кабриолети па још блиндирани, Плави воз, Брод Галеб,40-так замака и вила... понеки идиоти и дан-данас га називају највећим сином ...(фууууј) а сам писац горе је описао највећег криминалца који је икада био на овим просторима, завадио је сву браћу, нацртао нову границу Косова помоћу Моше Пијаде, доселио је илегално милион шиптара, и тако осветио губитак његове Аустрије у I Св.Рату, а уз пут је живео као нико на овој Планети, НИКО, захваљујући посебно србима и црногорцима глупим и наивним!

    ReplyDelete